Categorieën
Netwerk nieuws

13 september 2022 | Meet the expert: Migranten en roken

Op dinsdag 13 september van 15.30 tot 17.00 uur organiseert het netwerk Nederland Rookvrij een meet-the-expert sessie over migranten en roken. Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je experts op dit thema en kun je hen al je vragen stellen.

Programma

Projectleider bij Pharos Emily Allwood zit deze sessie voor. Zij heeft veel ervaring met het trainen en begeleiden van sleutelpersonen en is betrokken bij de ontwikkeling van een wijkaanpak voor stoppen met roken. Emily gaat in gesprek met twee experts op het gebied van migranten en roken aan de hand van vragen uit het publiek:

  • Iyad Abdullah is buurtwerker, jongerenwerker en sleutelpersoon. “Als iemand tijdens mijn activiteit steeds gaat roken, begin ik een gesprek met diegene over roken. Ik ben er in de wijk om te helpen en wil vooral ook dat mensen weten dat ze in het buurthuis meer informatie kunnen krijgen over hoe je kunt stoppen.” Iyad is geboren in Syrië.
  • Vevean Popal traint en begeleidt sleutelpersonen. Ook is ze projectcoördinator bij PlusPunt Zandvoort waar ze mensen in de buurt verbindt. Met haar brugfunctie koppelt ze vluchtelingen aan professionals. Vevean is geboren in Irak.

Aanmelden

Wil je antwoord op jouw vragen van één van deze experts? Meld je dan aan voor deze sessie. Het aantal deelnemers voor deze sessie is beperkt. Laat ons daarom weten wat jouw vraag is voor Iyad en Vevean en wie weet mag je deze direct aan hen stellen tijdens de sessie. Wij maken selectie van de deelnemers op basis van de ingestuurde vragen. Nodig gerust collega’s uit om ook een vraag in te sturen. Deelname is gratis!

Nu al meer weten over dit thema of op zoek naar een goede vraag? Bekijk het tafelgesprek over migranten en stoppen met roken uit ons webinar van 20 januari 2022.