Categorieën
agenda Netwerk nieuws

16 november | Webinar ‘Hoe zorg je dat medewerkers meedoen met het stoppen-met-rokenaanbod?’

Ruim 80% van de mensen die roken wil eigenlijk stoppen. Als werkgever draagt u bij aan de gezondheid van uw medewerkers door te zorgen voor een goed stoppen-met-rokenaanbod, zoals individuele coaching of een groepstraining. Een actieve, persoonlijke manier van communiceren is cruciaal om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op de hoogte zijn van het stoppen-met-rokenaanbod en om medewerkers te enthousiasmeren om zich hiervoor aan te melden. 

In dit webinar leert u in 1,5 uur hoe u op een persoonlijke manier met uw medewerkers communiceert over stoppen met roken, spelen acteurs een rollenspel aan de hand van uw aanwijzingen en krijgt u de kans om vragen te stellen aan experts.

“Het webinar was heel concreet, afwisselend en interactief. De 1,5 uur vlogen voorbij. Ook heel goed om te zien welke aanpak het beste werkt, namelijk: de persoonlijke. Ik ben erg enthousiast om hiermee aan de slag te gaan in onze organisatie.”

– Deelnemer eerdere editie

Praktische informatie

Het webinar vindt plaats op dinsdag 16 november van 11:00 – 13:30 uur en is bedoeld voor HR, P&O, managers, bedrijfsleiders en teamleiders. Deelname is gratis. Meld je aan.

Programma

Presentatie door: Prof. Dr. Onno van Schayck, hoogleraar preventieve geneeskunde Universiteit Maastricht

  • Prof. Dr. Gera Nagelhout (Maastricht University en onderzoeksinstituut IVO) spreekt over stoppen met roken op de werkplek 
  • Dr. Floor van den Brand (Maastricht University) spreekt over de voordelen van persoonlijke communicatie en laat het praktijkvoorbeeld zien van Bastiaan de Schipper, die vertelt hoe door zijn 1-op-1 benadering stoppen met roken een succes is geworden bij sociaal leer- en werkbedrijf Pantar
  • De acteurs van De sToppers spelen aan de hand van uw aanwijzingen live scènes. Manager Charlotte wil het over stoppen met roken hebben met rokende collega Johan, maar pakt dit nogal onhandig aan. Wat kan Charlotte volgens u beter doen? 
  • Verslavingsarts Marieke Helmus (Pharos) en acteur Rogier Schippers geven handvatten over effectieve communicatie en tips om het leuker en gemakkelijker te maken om stoppen met roken onder de aandacht te brengen.

Dit webinar wordt georganiseerd door Samen Sterker Stoppen, een project van Universiteit Maastricht, onderzoeksinstituut IVO en aangesloten partners dat wordt gefinancierd door ZonMw. Kijk voor meer informatie op www.samensterkerstoppen.nl.