Webinars terugkijken

Kijk op deze pagina de webinars terug. Heb je een tip voor een gast of onderwerp voor een volgend webinar? Laat het ons weten via info@nederlandrookvrij.nl

Webinar #5 op 29 juni 2021Wat is het belang van regionale samenwerking en hoe vlieg je dit goed aan? Verschillende partijen uit de regio Groningen vertellen over hun aanpak. Michael Rutgers en Dewi Segaar van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij lichten hun focus toe voor de komende jaren en hoe zij hierin samenwerken met de partners uit het netwerk. Ten slotte gaan we in gesprek over stoppen met roken met huisarts Danka Stuijver en medewerker van de Stoplijn en het Trimbos-instituut Milly Neuman.

Losse tafelgesprekken | webinar #5

Webinar #4 op 10 maart 2021

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen gaan we in deze editie het gesprek aan met de vertegenwoordigers van politieke jongerenorganisaties: Jonge Democraten, JOVD, CDJA, DWARS (GroenLinkse Jongeren) en PerspectieF (ChristenUnie-jongeren). Centraal staat hun visie op tabaksontmoediging en de rol van de overheid daarin. Welke stappen zijn volgens hen nog nodig om een Rookvrije Generatie te realiseren?

Losse gesprekken per stelling | webinar #4

Webinar #3 op 14 januari 2021

Met als gast: Jelle Buijtendijk & Marijn van Ballegooijen vertellen ons wat er nodig is om in de regio succesvol samen te werken aan een rookvrij beleid. Hoe maken we de zorg rookvrij? We gaan erover in gesprek met Robert van de Graaf. Op welke wijze geeft Menzis vorm aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor gezondheid en hoe draagt dit bij aan een rookvrije toekomst? En tot slot, wat hebben jongeren nodig aan interventies om te stoppen met roken?

Losse tafelgesprekken | webinar #3

Webinar #2 op 5 November 2020

Met als gast: Esther Croes praat ons bij over Covid-19 i.r.t. roken, Wanda de Kanter over de vermindering van verkooppunten. We praten met campagnemanager Debbie Prijs over het succes van Stoptober en Marieke Helmus deelt haar ervaring en kennis als verslavingsarts over een stoppen-met-rokenaanpak voor kwetsbare groepen.

Losse tafelgesprekken per onderwerp | webinar #2

Webinar #1 op 21 September 2020

Met als gast: Anneke de Vries (lid RvB van NS) over de rookvrije stations per 1-10, Esther Croes over rookvrije zorginstellingen. Heike Garritsen praat ons bij over haar onderzoek bij het AMC en Yvonne Dudock deelt haar ervaringen als bestuurder van een tennisvereniging. Tot slot sluit Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) digitaal aan om te praten over zijn missie op weg naar een Rookvrije Generatie.

Losse tafelgesprekken per onderwerp | webinar #2