Categorieën
Gemeente

Nijmegen Rookvrij

In Nijmegen is er ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging’

‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ is een initiatief van GGD Gelderland-Zuid, Radboudumc en gemeente Nijmegen.

Ondertussen bestaat de coalitie uit 37 partners en in oktober zullen er weer een aantal partners gaan tekenen en hun ambities op roken, alcohol, obesitas, welbevinden en een groene stad presenteren. Waarom doen partners mee? Video: https://www.youtube.com/watch?v=G6cfTKb0HEM

Op het thema roken zijn er 2 aanjagers betrokken.

Evelien te Rietstap: Beleidsadviseur Publieke Gezondheid, Zorg & Welzijn en projectlid ‘Nijmegen Groen Gezond en in Beweging’

Marieke Helmus (Pharos.nl): aangesteld om in 2020-2021 goede stoppen met roken zorg voor iedereen in Nijmegen te realiseren met een focus op mensen met een lagere sociaal economische positie. Zij werkt samen met welzijnspartners vanuit de wijk, het hele zorgveld en bedrijven die zijn aangesloten bij het lokaal preventie akkoord.

Vanuit deze plek willen we samen met jullie goede voorbeelden delen op het gebied van de Rookvrije Generatie en goede stoppen met roken zorg in Nijmegen.

Vanuit https://www.linkedin.com/showcase/53145984/admin/ delen we goede voorbeelden op het gebied van de Rookvrije Generatie en goede stoppen met roken zorg in Nijmegen.

Per 1 oktober 2020 start de campagne en het platform: http://www.Nijmegenrookvrij.nl

Contactgegevens

e1.te.rietstap@nijmegen.nl