Categorieën
Gemeente

Amersfoort Rookvrij

Het doel van de coalitie Amersfoort Rookvrij is dat steeds meer plekken in Amersfoort rookvrij worden. Hoe organiseer je dat in je eigen buurt? En hoe motiveer je zelfs verstokte rokers om ook mee te doen? In een serie van interactieve online talkshows, ondersteunt door activiteiten in de wijk en online spreekuren gaat deze coalitie in gesprek met buurtbewoners, motivatie-experts en zorgprofessionals. Zo maken ze samen Amersfoort stap voor stap, wijk voor wijk, rookvrij.

Waarom is de coalitie gestart?

Alleen samen maken we Amersfoort Rookvrij. Daarom is het van belang om met elkaar in gesprek te gaan. Ervaringen te delen, tips uit te wisselen en samen met buurtbewoners, ervaringsdeskundigen en experts de handen in een te slaan voor een Rookvrije Generatie.

Betrokken partijen

Amersfoort Rookvrij is een initiatief van GGD Regio Utrecht, Huisartsen Eemland en SDGHUB Nederland en wordt ondersteund door Gemeente Amersfoort, Sportkoepel SRO, Zilveren Kruis en het Longfonds.

Talkshow Amersfoort Rookvrij

Dinsdag 15 juni is de campagne Amersfoort Rookvrij van start gegaan met een talkshow over een Rookvrije Generatie, gezondheid en uiteraard stoppen met roken. Talkshowhost en huisarts Tamara de Weijer ging in gesprek met verschillende partijen uit Amersfoort die zich inzetten om Amersfoort rookvrij te maken. Benieuwd naar deze talkshow? Bekijk hem dan terug.

Meer informatie

Website: https://amersfoortrookvrij
Mail: support@amersfoortrookvrij.nl
Twitter: https://twitter.com/033rookvrij
Facebook: https://facebook.com/groups/amersfoortrookvrij