Categorieën
Netwerk nieuws

Nijmegenrookvrij.nl van start

Gratis lokale hulp voor Nijmegenaren die willen stoppen met roken


‘Nijmegen stopt!’ Onder dat motto kunnen alle inwoners van Nijmegen vanaf vandaag terecht op de website nijmegenrookvrij.nl, als platform uniek voor Nederland. Daar vinden zij een overzicht van lokale, laagdrempelige en gratis hulp bij het stoppen met roken. Voor de groepshulp die eind oktober start in vier Nijmeegse wijken kunnen mensen zich onder ‘hulpaanbod’ direct aanmelden. Daarnaast biedt de website tips, informatie en inspirerende verhalen van Nijmegenaren: ‘Mij is het ook gelukt!’

Gezonde inwoners in een gezonde stad

De website maakt deel uit van een bredere bedrijvencampagne, die is ontstaan vanuit Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen. Een rookvrije stad is één van de gezondheidsthema’s waar vanuit ‘Groen, gezond en in beweging’ aan wordt gewerkt. Met als doel: gezonde inwoners in een gezonde stad.

Medewerkers vertellen hun verhaal

14 Nijmeegse organisaties* hebben de handen ineengeslagen om het thema ‘rookvrij’ in hun eigen organisatie op de kaart te zetten en medewerkers te ondersteunen bij het stoppen met roken. Dat heeft geleid tot de campagne Nijmegenrookvrij. In een speciaal hiervoor gemaakt filmpje vertellen medewerkers uit deze organisaties hoe zij – soms na jarenlang worstelen – succesvol zijn gestopt. Ook andere bedrijven en organisaties zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan Nijmegenrookvrij.

Aansluiting op Stoptober

De lancering van de website en de campagne Nijmegenrookvrij sluit aan op Stoptober. Dat begint op 1 oktober met de uitdaging aan rokers in heel Nederland om in ieder geval 28 dagen te stoppen met roken. In voorgaande jaren is gebleken dat mensen die 28 dagen niet roken daarna vijf keer meer kans hebben om blijvend te stoppen. Nijmeegse rokers die meedoen aan Stoptober kunnen dus vanaf nu terecht op nijmegenrookvrij.nl om goede en gratis hulp te vinden dicht bij huis.

*Aan Nijmegenrookvrij doen mee: CWZ, de Fysioo, gemeente Nijmegen, GGD Gelderland-Zuid, IrisZorg, de Lindenberg, N.E.C., Radboudumc, Radboud Universiteit, ROC Nijmegen, St Maartenskliniek, Vincentius en WerkBedrijf.