Categorieën
Netwerk nieuws

Stemfase Rookvrije Generatie Awards van start

De genomineerden voor de Rookvrije Generatie Awards zijn bekend! Vanaf vandaag kun je stemmen op jouw favoriet. In 2019 en 2020 hebben veel initiatieven een bijdrage geleverd aan het realiseren van een Rookvrije Generatie en zijn deze aangemeld voor een Award.  Met de Rookvrije Generatie Awards zetten we initiatieven die een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie in het zonnetje. Daarnaast dienen zij ter inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een rookvrij Nederland.  Eind maart/ begin april worden de winnaars bekendgemaakt.

Dit jaar maken 63 initiatieven kans op een Award. De veelheid aan initiatieven laat zien dat een groot aantal organisaties, verengingen en personen zich hard maken om een Rookvrije Generatie te realiseren“Het aantal aanmeldingen aan initiatieven voor de Awards is heel divers. Ondanks het feit dat het coronavirus veel impact heeft gehad op organisaties, vormt het ook een belangrijke reden om een bijdrage te willen leveren aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. Met de Awards bedanken wij iedereen voor hun inzet en zetten de aansprekende voorbeelden in het zonnetje. Om daarmee andere organisaties, verenigingen en personen te inspireren mee te helpen aan een rookvrij Nederland. Alleen samen krijgen we een Rookvrije Generatie echt voor elkaar,” aldus Michael Rutgers voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Stemmen

Vanaf vandaag tot en met 7 maart kan iedereen stemmen op de genomineerden in de categorieën: bedrijven, gemeenten, personen/kinderen, spelen & recreëren, scholen, sportverenigingen en zorg via: www.rookvrijegeneratie.nl/awards. De stemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt door de jury bepaald, bestaande uit Floris Italianer (Hartstichting), Johan van de Gronden (KWF), Michael Rutgers (Longfonds) en Dewi Segaar (Gezondheidsfondsen voor Rookvrij).

Vorige winnaars

In 2019 zijn de Awards uitgereikt aan: A.S. Watson Health & Beauty (Kruidvat & Trekpleister), Pepijn Boots (jeugd-ambassadeur) & Harry Pouwels (longarts), Voetbalvereniging ZAC, MBO College Zuidoost, Speeltuin Neuweg Hilversum, Universitair Medisch Centrum Groningen, Regio Gooi & Vechtstreek en kreeg ABN AMRO een eervolle vermelding.

Vanwege corona is de uitreiking in 2020 niet doorgegaan. Om ervoor te zorgen dat er geen initiatieven buiten de boot vallen, mogen inzendingen uit zowel 2019 als 2020 meedoen met de Rookvrije Generatie Awards.

De Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF en het Longfonds. Met een groeiend aantal partijen en personen werken we toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat lukt als we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Iedereen kan iets doen. Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie. www.rookvrijegeneratie.nl