Categorieën
Uncategorized

26 november | Webinar netwerk Nederland Rookvrij

Vrijdag 26 november vindt het volgende webinar van netwerk Nederland Rookvrij plaats. Schrijf je in voor dit webinar.

Programma

Het webinar staat in het teken van actuele thema’s en inspirerende verhalen:

  1. Hoe motiveer je medewerkers om hun steentje bij te dragen aan het rookvrij maken en houden van hun organisatie? Welke hulpmiddelen zijn er om succesvol samen te werken aan rookvrij beleid binnen de (verslavings)zorg? Hoe kun je als zorgprofessional het verschil maken voor cliënten en collega’s? Anton van Balkom, aanjager rookvrije ggz bij de Nederlandse ggz, deelt zijn ervaringen.
  2. Peukenoverlast en milieu. Nummer 1 in de top tien van gevonden zwerfvuil zijn filters van sigaretten. Hoe kunnen we vanuit individuen en organisaties beter samenwerken om deze overlast terug te dringen? Een opmaat naar een nieuwe coalitie met een bevlogen bijdrage van Bernadette Hakken alias het Peukenmeisje. Zij viste met emmer en knijpstok al meer dan 100.000 sigarettenpeuken en -filters van straat. In 2019 werd zij door Trouw beloond met de 60ste plek in de Duurzame Top 100.
  3. Rookvrije schoolterreinen. Nu de schoolterreinen rookvrij zijn ontstaat de volgende uitdaging om ook de buurt van scholen rookvrij te houden. Wytske Kelling en Kiek Verburg delen hun ervaringen over hun aanpak in Stadsdeel Zuid, waar ‘de rookvrije straat’ is geopend en een ‘Rookvrij promoteam’ de jeugd aanspreekt. Wat zijn hun succesfactoren en tegen welke dilemma’s lopen zij aan?  
Wanneer?

Vrijdag 26 november van 15.30 – 16.45 uur.

Voor wie?

Bent u werkzaam in de zorg, bij de GGD, gemeente of bent u bestuurder? Of werkt u bij een organisatie of vereniging en bent u bezig met een rookvrij-beleid? Dan verwelkomen we u graag bij deze online bijeenkomst.

Terugkijken

Het netwerk Nederland Rookvrij wil middels een serie van webinars mensen en organisaties inspireren tot het nemen van verdere stappen en aanzetten tot samenwerking voor het realiseren van een rookvrije samenleving. U kunt vorige webinars terugkijken via www.nederlandrookvrij.nl/webinars.

Vragen?

Heeft u vragen over dit webinar? Stuur dan een e-mail naar info@nederlandrookvrij.nl.