Categorieën
Netwerk nieuws Nieuws

In 3 stappen verwijzen naar stoppen-met-rokenhulp? Gebruik het VBA+!

Aanstaande ouders willen vaak wel stoppen met roken, maar weten niet altijd hoe. Tegelijkertijd kan het voor zorgverleners lastig zijn om stoppen met roken te bespreken. Er is weinig tijd, je wil weerstand voorkomen en je weet misschien niet waar je naar kunt doorverwijzen. De Taskforce Rookvrije Start introduceert daarom een korte én effectieve stopadviesmethode: het Very Brief Advice plus (VBA+).

Stopadvies in 3 stappen: vraag, vertel, verwijs

Het Very Brief Advice plus (VBA+) is een stopadvies in 3 stappen: je vraagt, je vertelt en je verwijst. Rookt je client? Dan vertel je over effectieve stoppen-met-roken hulp, zoals de telefonische coaching Rookvrije Ouders. Daarna meld je jouw cliënt aan bij de coach.

Volg de gratis e-learning: VBA+ Rookvrije Start

In de nieuwe e-learning leer je hoe je dit stopadvies geeft en hoe je makkelijk en snel verwijst naar de coaches van Rookvrije Ouders. Je kunt kiezen uit 4 varianten van de e-learning, afhankelijk van de doelgroep waar jij mee werkt. De e-learning is gratis en geaccrediteerd. De studieduur is 2 uur. Bestel de e-learning:

Meer weten?

Kijk op de scholingspagina van Rookvrije Start voor het volledige scholingsaanbod. Download bijvoorbeeld de gesprekskaart met 3 de stappen van VBA+, doe de nieuwe kennisquiz of meld je
aan voor een workshop om te oefenen met het VBA+.