Categorieën
Uncategorized

20 januari 2022 | Webinar netwerk Nederland Rookvrij

Donderdag 20 januari 2022 vindt het volgende webinar van netwerk Nederland Rookvrij plaats. Schrijf je in voor dit webinar.

Programma

Tijdens het webinar hebben we het over het grote percentage dat rookt onder bijvoorbeeld de Syrische en Turkse gemeenschap. Meer dan onder mensen met Nederlandse afkomst. Hoe komt dit? Annegien Langedijk en Inge Goorts – beide werkzaam bij Pharos – en Iyad Abdullah (buurtwerker, jongerenwerker en sleutelpersoon) nemen u mee in wat de uitkomsten van recent onderzoek betekenen voor de aanpak van de specifieke problematiek bij migranten als het over stoppen met roken gaat. Wat is er nodig voor een goede toeleiding van de stoppen met roken hulp? 

Ook maken we een stap naar jongeren in krachtwijken: samen met een jongerencoach van Stichting Krachtwijken leerden achttien ervaringsdeskundige jongens met migratieachtergrond aan Pharos hoe we ervoor kunnen zorgen dat geen enkel kind meer wil beginnen met sigaretten, shisha of snus (een Zweedse variant van pruimtabak). We gaan in gesprek over de eerste inzichten.

Ten slotte schuiven raadsleden Susan van Ommen en Patrick van Iperen van D66 Arnhem aan tafel. De gemeenteraad van Arnhem nam in november 2021 als eerste gemeente in Nederland de motie aan dat: In de Omgevingsvisie wordt opgenomen dat een gezonde leefomgeving een rookvrije leefomgeving is én dat het rookvrij maken van de openbare ruimte onderdeel wordt van de Omgevingsvisie en de daaruit voortkomende plannen en programma’s. Susan en Patrick diende de motie in en lichten hun aanpak toe.

Wanneer?

Donderdag 20 januari 2022 van 15.30 – 16.45 uur.

Voor wie?

Bent u werkzaam in de zorg, bij de GGD, gemeente of bent u bestuurder? Of werkt u bij een organisatie of vereniging en bent u bezig met een rookvrij-beleid? Dan verwelkomen we u graag bij deze online bijeenkomst.

Terugkijken

Het netwerk Nederland Rookvrij wil middels een serie van webinars mensen en organisaties inspireren tot het nemen van verdere stappen en aanzetten tot samenwerking voor het realiseren van een rookvrije samenleving. U kunt vorige webinars terugkijken via www.nederlandrookvrij.nl/webinars.

Vragen?

Heeft u vragen over dit webinar? Stuur dan een e-mail naar info@nederlandrookvrij.nl.