Categorieën
Uncategorized

7 maart 2022 | Webinar netwerk Nederland Rookvrij

Maandag 7 maart 2022 vindt het volgende webinar van netwerk Nederland Rookvrij plaats. Schrijf je in voor dit webinar.

Programma

Het webinar staat in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Wat kan een werkende aanpak zijn om rookvrij beleid vanuit de gemeenteraadsverkiezingen mee te nemen naar het coalitieakkoord? Hoe kunt u van daaruit het rookvrije beleid implementeren? En hoe kunt u als lokale aanjager invloed uitoefenen binnen uw gemeente? Aan de hand van sterke praktijkvoorbeelden gaan we het gesprek aan.

  • Fractievoorzitter van het CDA in Den Bosch Freek van Genugten vertelt hoe zij vanuit de partij al jaren aandacht vragen voor rookvrij in de gemeente, zowel binnen de coalitie als in de gemeenteraad.
  • Arts in het Amsterdam UMC Luc van Lonkhuijzen komt dagelijks in aanraking met de schadelijke gevolgen van roken. Dit zette hem aan om ook als burger actie te ondernemen op het gebied van rookvrij. Dit doet hij richting de gemeente, maar ook op de hockeyclub van zijn dochters in Abcoude. 
  • Jaap van Kruijsdijk, beleidsmedewerker Rookvrije Generatie en verslavingspreventie bij gemeente Utrecht, vertelt waarom en op welke manier de gemeente actief is op rookvrij. Zo heeft gemeente Utrecht alle bushaltes rookvrij gemaakt en is er een ontwerpwedstrijd voor rookvrije speelplekken.

Kortom: met verschillende gasten geven we aandacht aan de beleidsvorming op landelijk en lokaal niveau én zorgen we voor voorbeelden van aanjagende samenwerkingen die een Rookvrije Generatie binnen uw gemeente kunnen versterken.

Wanneer?

Maandag 7 maart 2022 van 15.30 – 16.45 uur.

Voor wie?

Bent u werkzaam in de zorg, bij de GGD, gemeente of bent u bestuurder? Of werkt u bij een organisatie of vereniging en bent u bezig met een rookvrij-beleid? Dan verwelkomen we u graag bij deze online bijeenkomst.

Terugkijken

Het netwerk Nederland Rookvrij wil middels een serie van webinars mensen en organisaties inspireren tot het nemen van verdere stappen en aanzetten tot samenwerking voor het realiseren van een rookvrije samenleving. U kunt vorige webinars terugkijken via www.nederlandrookvrij.nl/webinars.

Vragen?

Heeft u vragen over dit webinar? Stuur dan een e-mail naar info@nederlandrookvrij.nl.