Categorieën
Netwerk nieuws Nieuws

21 juni 2022 | Webinar netwerk Nederland Rookvrij

Dinsdag 21 juni 2022 vindt het volgende webinar van het netwerk Nederland Rookvrij plaats. Schrijf je in voor dit webinar.

Programma

Tijdens het webinar komen de volgende thema’s aan bod:

  • Bijzonder hoogleraar Martine Bouman en kinderarts Jasper Been onderzochten welke maatregelen op het gebied van rookvrij bewezen effectief zijn in het buitenland. Zij delen hun resultaten en gaan in gesprek met mensen die in de praktijk bezig zijn om omgevingen rookvrij te maken. Zo schuift de VNG aan tafel om te vertellen over het rookvrij maken van omgevingen op lokaal niveau. Ook vertelt gebiedsontwikkelaar VanWonen hoe zij rookvrije zones creëert bij woningen, gebouwen, wijken, speeltuinen en leefomgevingen in de wijken die het bedrijf ontwikkelt.
  • In het Nationaal Preventieakkoord legden NOC*NSF en de sportbonden met het ministerie van VWS de ambitie vast dat uiterlijk in 2025 alle sportverenigingen en sportevenementen rookvrij zijn. Gelukkig worden steeds meer sportclubs rookvrij, maar er zijn ook nog stappen te zetten. NOC*NSF lanceert daarom de campagne ‘De sport wordt rookvrij’. Tijdens het webinar lichten ze toe hoe deze campagne eruitziet en wat ze ermee willen bereiken.
Wanneer?

Dinsdag 21 juni 2022 van 15.30 – 16.45 uur.

Voor wie?

Bent u werkzaam in de zorg, bij de GGD, gemeente of bent u bestuurder? Of werkt u bij een organisatie of vereniging en bent u bezig met een rookvrij-beleid? Dan verwelkomen we u graag bij deze online bijeenkomst.

Terugkijken

Het netwerk Nederland Rookvrij wil middels een serie van webinars mensen en organisaties inspireren tot het nemen van verdere stappen en aanzetten tot samenwerking voor het realiseren van een rookvrije samenleving. U kunt vorige webinars terugkijken via www.nederlandrookvrij.nl/webinars.

Vragen?

Heeft u vragen over dit webinar? Stuur dan een e-mail naar info@nederlandrookvrij.nl.