Categorieën
Netwerk nieuws Nieuws

5 oktober 2023 | Netwerkbijeenkomst Nederland Rookvrij

Wil jij inspiratie opdoen en kennis uitwisselen met andere professionals over het thema rookvrij? Meld je dan aan voor de eerste netwerkbijeenkomst van Nederland Rookvrij!

De bijeenkomst is op donderdag 5 oktober van 14.30 uur tot 17.30 uur in Hotel Papendal in Arnhem. Deelname is kosteloos*.

Programma

14.30 – 15.00 uur: Inloop
15.00 – 15.30 uur: Plenaire opening door Mariëlle van Oort
15.30 – 15.40 uur: Korte pauze
15.40 – 16.30 uur: Interactieve sessies door vier coalities uit het netwerk
16.30 – 16.45 uur: Plenaire afsluiting
16.45 – 17.30 uur: Netwerkborrel

We starten de bijeenkomst plenair met een inspirerende sessie van Mariëlle van Oort, directeur van Oort & van Oort en senior adviseur public affaires en communicatie. Hoe lobby je als belangenorganisatie lokaal en nationaal op rookvrij, zodat je ook echt gehoord wordt door beleidsmakers? Met plezier en passie neemt Mariëlle van Oort je mee in de wetenschap en praktijk rond belangenbehartiging. Wat zijn succesfactoren en wat moet je zeker niet doen.  Welke kansen ziet zij voor de antitabakslobby? Haar bijdrage op basis van vele jaren ervaring op dit thema gaat zeker boeiende inzichten opleveren!

Vervolgens gaan we uiteen in interactieve deelsessies. Je kunt kiezen uit één van deze deelsessies: 

 • Rookvrije Generatie Limburg-Noord – Teddie Gorissen, Regio-coördinator Rookvrije Generatie Limburg-Noord
  De afgelopen jaren is er veel bereikt in de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie. Waar staan we nu? En wat willen we de komende tijd bereiken? Rookvrije Generatie Limburg-Noord vertelt in deze sessie over hun (regionale) aanpak en nodigt je uit om uit te wisselen hoe we samen kunnen toewerken naar een Rookvrije Generatie.
 • Iedereen Rookvrij – Sleutelpersonen en Mensen met Ervaring, ingeleid door Marieke Helmus, Strategisch Adviseur Rookvrij Leven voor Iedereen bij Pharos
  Een belangrijk onderdeel van de wijkaanpak Rookvrij leven voor iedereen is het werken met de mensen om wie het gaat. Zij weten immers als geen ander tegen welke problemen zijzelf en mensen in hun omgeving aanlopen en juist ook wat voor hen werkt en waar hun kracht ligt. Toch worden mensen om wie het gaat lang niet altijd betrokken bij een aanpak, een campagne of een nieuwe beleidsregel. Wat is daarvoor nodig? Mensen uit de praktijk delen met jou hun expertise over hoe je dit goed en duurzaam doet.
 • Jongeren en roken – Kariene Bolt en Claire de Neree van het Trimbos-Instituut
  In deze sessie hoor je de nieuwste cijfers over jongeren. Hoe kunnen deze cijfers ons verder helpen? En wat gebeurt er voor jongeren in campagnes en in de praktijk als het gaat om roken? Wat zijn de do’s en don’ts? Samen kijken we of we prioriteiten kunnen stellen en welke middelen er nodig zijn om volgende stappen te zetten om jongeren te bereiken.
 • Tabak en milieu –Karl Beerenfenger van Recycling Network Benelux en Plastic Peuken Collectief en Tim de Rooi van Universiteit Wageningen
  Tabak geeft niet alleen schade aan de mens maar ook aan het milieu. Onder begeleiding van Karl Beerenfenger en Tim de Rooij verkennen we de schadelijke effecten van tabak en de tabaksproductie in binnen- en buitenland. En bespreken we wat jij kunt doen.

Aanmelden 

Je kunt je aanmelden via deze link. In het aanmeldformulier kun je je eerste en tweede keuze doorgeven voor een deelsessie. Meld je snel aan, wat er is een beperkt aantal plekken.

Heb je vragen over de bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@nederlandrookvrij.nl. Heb je collega’s voor wie deze bijeenkomst interessant is? Stuur deze e-mail dan gerust door!

*Als je je later dan 24 uur voor de start van de bijeenkomst afmeldt, verzoeken wij je een vergoeding van 25 euro te betalen (in verband met de gemaakte kosten voor catering en locatie). Uiteraard kun je ook een vervanger laten komen.