Categorieën
Netwerk nieuws Nieuws

Praten over roken heeft altijd zin

Wat er ook speelt, stoppen met roken doet er altijd toe. Als een cliënt meerdere problemen heeft, zoals schulden of problemen in de thuissituatie, dan kan het moeilijk zijn om het roken bespreekbaar te maken. Juist dan is een stopadvies goud waard. Wanneer iemand stopt met roken geeft dit namelijk vertrouwen om ook andere problemen aan te pakken. Daarom is het belangrijk om juist met cliënten die voor iets anders komen, in gesprek te gaan over roken.

Het gesprek over roken is minder moeilijk dan het lijkt

Stoppen met roken is effectiever met hulp. Als professional kan je deze hulp op een laagdrempelige manier geven door warm te verwijzen naar passende hulp. Welzijnswerker Els Annegarn : “Het is heel belangrijk dat steeds meer mensen het roken bespreekbaar maken.”

Maak het verschil met PUUR rookvrij

De landelijke campagne PUUR rookvrij kan daarbij helpen. De campagne geeft mensen die roken vertrouwen in eigen kunnen om te stoppen én kaart aan dat stoppen succesvoller is als je gebruikmaakt van hulp. Ook wanneer een cliënt voor andere
problemen komt, kan jij het verschil maken door ook over stoppen met roken in gesprek te gaan.

Wil jij bijdragen aan PUUR rookvrij? Hang posters op, deel de video en motiveer collega’s om in gesprek te gaan over roken: óók als er andere problemen zijn. Kijk voor meer informatie, tips en een gratis materialenpakket op puurvoorprofs.nl/ingesprek.