Categorieën
Netwerk nieuws Nieuws

Bespreek roken – PUUR rookvrij voor ouders én kind

Jonge kinderen hebben een grotere kans om ziek te worden als hun ouders roken. Door te stoppen met roken kunnen astma, luchtweginfecties en oorontsteking voorkomen worden. Vanaf eind oktober richt de landelijke campagne PUUR rookvrij zich daarom weer op ouders met thuiswonende kinderen. Onder andere video’s en banners worden gefaseerd ingezet op plekken waar ouders komen. Hiermee worden zij op een positieve manier aangezet tot het doen van een stoppoging.

Ga in gesprek over roken

Ongeveer 80 procent van de mensen die roken wil stoppen. De kans dat een ouder stopt met roken is groter als een zorgverlener een stopadvies geeft en verwijst naar begeleiding. Daarom worden ook zorgverleners weer aangespoord om in gesprek te gaan over roken, want juist zij kunnen hierin het verschil maken! Zo zegt verslavingsarts Robert van de Graaf: “Bij kanker zwijg je niet. Kijk ook niet weg bij deze dodelijke ziekte.”

Meer informatie

Wil jij bijdragen aan PUUR rookvrij voor ouders én kind? Hang posters op voor ouders, deel de video’s met zorgverleners en motiveer samenwerkingspartners om in gesprek te gaan over roken. Kijk voor meer informatie, tips en een gratis materialenpakket op www.puurvoorprofs.nl.