Categorieën
Netwerk nieuws Nieuws

Ga in gesprek over roken – PUUR rookvrij voor ouders én kind

De campagne PUUR is weer gestart! De komende periode richt PUUR rookvrij zich op ouders met thuiswonende kinderen. Waarom? Meer dan 1 miljoen ouders met thuiswonende kinderen rookt.

Kinderen beschermen

Roken schaadt de gezondheid van het kind, ook als een ouder alleen maar buiten rookt. Stoppen met roken is de énige manier om de gezondheid van het kind te beschermen. Daarom richt PUUR rookvrij zich de komende periode op ouders met thuiswonende kinderen. Op plekken waar ouders komen, worden zij op een positieve manier aangezet tot het doen van een stoppoging, want: stoppen met roken kan op ieder moment.

Ga het gesprek aan

Ook roepen zorgverleners hun collega’s op om het gesprek aan te gaan over roken. Deze video’s worden onder zorgverleners verspreid, om hen te motiveren met rokers in gesprek te gaan. Zo zegt verslavingsarts Robert van de Graaf: “Bij kanker zwijg je niet. Kijk ook niet weg bij deze dodelijke ziekte.”

Help ook mee

Wil jij bijdragen aan PUUR rookvrij voor ouders én kind? Hang posters op voor ouders, deel de video’s met zorgverleners en motiveer samenwerkingspartners om in gesprek te gaan over roken. Kijk voor meer informatie, tips en een gratis materialenpakket op www.puurvoorprofs.nl.